Valmentajuus

Y-kampus järjestää T3 opettajille ja muulle henkilöstölle opintoja oman valmentajuuden ja työyhteisön toimintatapojen kehittämiseen. Valmentajan polku koostuu kolmesta valmennuskokonaisuudesta I. Opettajasta valmentajaksi, II. Ketterät kehittämisen menetelmät, III. Yrittäjyyden kehittäminen, jotka ovat tarkoitettu korkeakoulujen henkilöstölle.

Opettajasta valmentajaksi -valmennus toimii tärkeänä pohjana oman valmentajuuden kehittämisessä. Suositeltavaa onkin, että valmennukset käydään järjestyksessä.

Osallistumalla Y-kampuksen valmentajan polulle päivität omaa työtapaasi valmentavaan suuntaan ja pureudut yrittäjämäiseen toimintaan yhdessä kollegoiden kanssa. Tavoitteena on hyödyntää valmentamisen ja yrittämisen potentiaali tulevaisuuden työelämän kehittämisessä.

Valmennukset antavat sinulle kokonaiskuvan valmentamisen hyödyntämisestä opetuksessa, ohjauksessa, harjoitustöissä sekä tutkimusryhmän vetämisessä. Uusia taitoja voit hyödyntää toimialasta riippumatta. Kokonaisuus perustuu osallistaviin menetelmiin, kuten dialogiin, jatkuvan tiedon jakamiseen ja erilaisten fasilitointityökalujen hyödyntämiseen.

 

I. Opettajasta valmentajaksi (6 lähipäivää)

Näemme joka puolella muutoksia, joita esimerkiksi globalisaatio, yrittäjämäisyys, väestön ikääntyminen ja digitalisaatio ovat tuoneet työelämään. Osallistumalla Y-kampuksen valmentajavalmennukseen päivität omaa työtapaasi valmentavaan suuntaan ja pureudut yrittäjämäiseen toimintaan yhdessä kollegoiden kanssa. Tavoitteena on hyödyntää valmentamisen ja yrittämisen potentiaali tulevaisuuden työelämän kehittämisessä.

LUE LISÄÄ

 

II. Ketterät kehittämisen menetelmät (6 lähipäivää)

Vilkkaasti muuttuvassa maailmassa erilaiset kehittämisen menetelmät ovat hyödyllinen lisä oman osaamisen laajentamiseen. Ketteryys ja toimintatapojen notkeus ovat erinomaisia ominaisuuksia kehittämisessä ja menetelmissä – mitä useampaan ympäristöön ne sopivat ja soveltuvat, sitä parempi.

LUE LISÄÄ

 

III. Yrittäjyyden kehittäminen (8 lähikertaa, 4-6h)

Tutkimuksen mukaan jopa 81 % lukiolaisista voi nähdä itsensä tulevaisuudessa yrittäjänä (Suomen lukiolaisten liitto 2011). Miten korkeakouluissa toimimme niin, että innostus säilyy, yrittäjyysosaaminen lisääntyy ja usko omiin yrittäjyysvalmiuksiin kasvaa?

LUE LISÄÄ

 

Lisätietoja:

Liisa Heinonen

0408016386

liisa.heinonen@tamk.fi