Opettajasta valmentajaksi (6 lähipäivää)

Näemme joka puolella muutoksia, joita esimerkiksi globalisaatio, yrittäjämäisyys, väestön ikääntyminen ja digitalisaatio ovat tuoneet työelämään. Osallistumalla Y-kampuksen valmentajavalmennukseen päivität omaa työtapaasi valmentavaan suuntaan ja pureudut yrittäjämäiseen toimintaan yhdessä kollegoiden kanssa. Tavoitteena on hyödyntää valmentamisen ja yrittämisen potentiaali tulevaisuuden työelämän kehittämisessä.

Valmentajuus minussa

Mikäli olet kiinnostunut valmentajuudesta niin oman tietotaidon kuin opiskelijoiden monipuolisemman osaamisen tukena, valmentava työote on kuin tehty sinulle. Olet utelias, innostunut ja positiivinen kyseenalaistaja. Haluat haastaa itsesi ja ympäristösi mukaan työelämän muutokseen.

 

Työkalut

Valmentajavalmennus koostuu kolmesta kahden päivän intensiivijaksosta. Ensimmäisen kerran teema on Valmentajuus minussa. Tulevaisuuden skenaarioita, työelämän murrosta, yrittäjyyttä ja näiden vaikutusta korkeakoulujen toimintaan analysoidaan valmentamisen ja oman työn näkökulmasta.

Toisen kerran teemana ovat Valmentajan työkalut. Työkalupakkia laajennetaan paitsi valmentamisen osalta, myös innovoinnin ja yrittäjyyden näkökulmasta. Kolmannella kerralla synnytetään Oma valmentajafilosofia, joka kokoaa päivien sisällön yhteen ja toimii apunasi siirtäessäsi valmennuksellista otetta ja yrittäjyysajattelua arkipäivän työhön.

Ensimmäinen kerta pidetään maatilamatkailukohteessa, toinen Proakatemialla Tampereen keskustassa ja kolmas korkeakoulun omissa tiloissa.

 

Filosofia

Valmennus antaa sinulle kokonaiskuvan valmentamisen hyödyntämisestä ohjauksessa, harjoitustöissä esimerkiksi laboratoriossa sekä tutkimusryhmän vetämisessä. Uusia taitoja voit hyödyntää toimialasta riippumatta.

Kokonaisuus perustuu TAMKin Y-kampuksen ja Proakatemian käytössä olevien osallistavien menetelmien, kuten dialogin, jatkuvan tiedon jakamisen ja erilaisten fasilitointityökalujen hyödyntämiseen. TAMKin opetushenkilöstöstä valmentajavalmennukseen on osallistunut noin 200 henkilöä.

”Olen alkanut ymmärtää valmentamista enemmän jopa elämäntapana kuin yhtenä yksittäisenä työkaluna.”

 

Valmentajavalmennuksen prosessi:

  1. Mitä valmentajuus tarkoittaa minulle käytännössä?
  2. Millaiset menetelmät ja toimintatavat toimivat valmennuksessa?
  3. Millaiseksi valmentajaksi haluan tulla? Miten rakennamme valmentavia yhteisöjä?

 

Katso syksyn 2017 aikataulu kalenterista ja ilmoittaudu mukaan

Valmennuksen kustannukset Tay:n ja TTY:n henkilöstölle: 500€/hlö. Sisältäen majoitus- ja ruokailukulut ensimmäisellä kerralla sekä valmennuksen ja materiaalit. Mikäli osallistuminen perutaan myöhemmin kuin kuukautta ennen ensimmäisen osuuden alkua, perimme varauskuluina 200 e.